Gradnja korak po korak

Ukoliko ste pronašli odgovarajuću parcelu i na njoj odlučili graditi svoj dom, poželjno je da od starta budete upoznati sa nizom koraka koji će vas dovesti do ostvarenja vašeg sna. U praksi se pokazalo da neupućenost u proces gradnje u najvećem broju slučajeva dovodi do nastanka komplikacija i nelagodnosti. Ukoliko unapred niste potpuno sigurni koju dokumentaciju treba priložiti u prilogu odgovarajućeg zahteva, vrlo je verovatno da će vam se povećati troškovi i da će doći do kašnjenja u izvođenju vašeg objekta.

Po trenutno aktuelnom Zakonu o planiranju i izgradnji, po pojednostavnljenoj proceduri, u opštem slučaju se gradnja objekta sastoji od sledećih faza:

Svaka od navedenih faza se realizuje kroz zahtev koji se predaje nadležnom upravnom organu jedinice lokalne samouprave. Uz svaki predati zahtev se prilaže neophodna propratna dokumentacija uz koju se plaća odgovarajuća nadoknada.

Ukoliko niste sigurni da li vaš objekat potpada pod opšti slučaj ili je procedura nešto drugačija, Decor Design će vam kroz pružanje usluge besplatne konsultacije bez ikakve nadoknade proslediti konkretan niz koraka koji je primenjiv za vaš objekat u vašoj opštini. Slobodno nas kontaktirajte lično u kancelariji ili nam pošaljite Email sa kratkim obrazloženjem situacije.