Naš arhitekta vam pomaže

Kupili ste stan ili se upravo selite? Treba Vam promena?

Arhitekta pomaže!

Pošaljite nam skicu Vašeg stana i mi Vam šaljemo nove ideje za boje, podelu soba i nameštaj sa težnjom da klijentima približimo moderna arhitektonska rešenja za uređenje enterijera stambenog ili poslovnog prostora koja se podudaraju sa njihovim estetskim pogledima.

Ova usluga je besplatna za Vas!

Uredjenje enterijera je tema koja danas interesuje svakog ko želi da prostor učini što kvalitetnijim i prijatnijim za život. Prilikom projektovanja enterijera arhitekte koriste razne trikove kako bi uspele da što bolje osmisle ideju i provere njen kvalitet. Takodje jako važna stvar je približavanje projektovanog enterijera investitoru, kome neretko tehnički crteži ne daju mogućnost percipiranja prostora. Zbog svega toga, 3d model je postao sastavni deo svake faze projektovanja.

Pre samo dvadesetak godina 3D je bio velika nepoznanica i 3D prezentovanje prostora se uglavnom svodilo na pravljenje maketa, koje i danas imaju veliku i značajnu ulogu u projektovanju, ali se daleko više koriste za projektovanje eksterijera, nego za projektovanje enterijera.

Ako govorimo o prikazivanju enterijera, danas je moguće do najsitnijih detalja prikazati projektovani prostor u 3D modelu. Tehnologija je toliko napredovala da za neke 3D prikaze ne možete sa sigurnošću reći da li se radi o računarskim renderima ili se radi o pravim fotografijama prostora. 3D model daje mogućnost brže i lake promene materijala, boja, organizacije prostora, pozicija rasvete i svih ostalih elemenata koji čine jedan enterijer. Svaka dilema oko uređenja nekog prostora može da se razreši u najranijoj fazi projektovanja proverom kroz 3d model. Na kraju nam samo ostaje zadatak da od više prikaza jednog prostora izaberemo onaj koji nam se najviše sviđa.

Kroz 3d model moguće je sagledati prostor i iz različitih uglova biranjem različitih kadrova u prostoru. Takođe je bitno sagledavanje prostora kroz dnevne i noćne scene. Uloga rasvete je veoma bitna u večernjim satima i stvaranje određene atmosfere koju možete definisati u 3d modelu pre odabira rasvetnih tela.